noBody's perfect
Wat
Wie
Waarom
Nieuws
Foto's
Contact
Belang van bewegen
BMI bij kinderen
Tips voor ouders
Waarom
Eén op de zeven Nederlandse kinderen is te dik.
Er zijn 400.000 te dikke kinderen in Nederland hiervan zijn 40.000 veel te dik (obees). De dikke kinderen worden ook steeds dikker. 75% Van de dikke kinderen worden dikke volwassenen.
 
Kinderen moeten leren dat ze een marathon moeten lopen om de energie uit één Big-Mac maaltijd te verbranden. 2200 Calorieën, genoeg voor een hele dag. En dat eten ze als tussendoortje”
 
“Uit wetenshappelijk onderzoek is aangetoond dat sporten gezond is. Sporters leven gemiddeld 3 jaar langer, hebben minder overgweicht, leven gezonder, hebben minder kans op het ontstaan van o.a. hart- en vaatziekten en kanker en kunnen beter tegen de kleine tegenslagen van het leven”
 
Wist je dat…
Spieren zwaarder zijn dan vet en de sterkste spier in je lichaam je tong is?

Krantenartikel

'Hulpteam' zwaargewichten

door Joop van der Pol en Linda van Gorkum . vrijdag 06 maart 2009 | 18:15 | Laatst bijgewerkt op: zondag 08 maart 2009 | 17:53

DEN BOSCH - Tien tot twaalf gezinnen met ernstig overgewicht in de regio Den Bosch krijgen op proef een ‘coachingteam’ aangeboden. De bedoeling is dat ouders en kinderen hun gedrag met hulp van deskundigen veranderen voordat gezondheidsproblemen ontstaan.

Zie ook:

Taboe vetzucht slinkt, pondsgewijs

'Maar ik voel me toch goed'

'Ik kon mijn veters amper strikken'

Overgewicht kost miljarden

De proef, een landelijke primeur, gaat omstreeks april of mei van start en duurt een half jaar. Het is een initiatief van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). De gemeente Den Bosch, de GGD Hart van Brabant en de stuurgroep Fhealinc (onder andere HAS, LTO-Zuid, Avans Hogeschool) werken er aan mee. Meer dan 400.000 kinderen in Nederland zijn te dik, en de gezondheid van zeker 40.000 daarvan loopt ernstig gevaar. Deze kinderen hebben een verhoogde kans op diabetes en bijvoorbeeld ook op hart- en vaatziekten.

Kinderarts Edgar van Mil van het JBZ ontwikkelt in Den Bosch een kennisnet om het probleem - een combinatie van erfelijke aanleg en gedrag - aan te pakken. De proef waarbij risicogezinnen intensief worden gevolgd maakt hiervan uit.